Arbetshelg...

I helgen var jag tillsammans med jaktlaget på arbetshelg. Mycket skulle fixas, pass skulle flyttas, torn skulle byggas och flera nya förbättringar skulle ordnas  på kojbacken, bla nya "skithus".
Värmen öste över oss hela helgen, och vi jobbade på bra men hann också med att grilla och ha det trevligt.

Qajsa och hennes nya vän Birk, borderterrier, fick gå varsitt spår under helgen. Qajsa gick ett spår med björnvittring, och nu märktes det verkligen att polletten ramlat ner... För nu gick hon perfekt på spåret, och blev det svårt så fångade hon snart upp det igen. Husse vart stolt och Qajsa tyckte det var jätteroligt.

Birk, som är jaktlagets eftersökshund, har flera år av rutin bakom sig och är nu uppe på imponerande nivåer i spårningen. Hans spår fick ligga 6 timmar (normalt kör han på 18 timmars spår!!!), sen gick vi dit och spårade med mig och Qajsa som störningsmoment bakom. S som är husse till Birk ville testa och se hur han skulle bete sig om det var en hund till med. Det är bra att träna då man i en riktig eftersökssituation bör ha en löshund med som går att släppa om älgen/björnen reser sig och sticker.
Hur som helst så löste Birk spåret med bravur! Jag blev verkligen imponerad...
 

Tornbygge...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0