Ljusdals-Posten 24/3-07

image72

Mamma...

...ligger sen i torsdags på Östersunds sjukhus med en blodpropp i hjärnan. Hon är delvis domnad/förlamad i vänster sida. Turligt nog så uppstod proppen i "rätt" hjärnhalva så det är inget fel på varken tal eller något annat. Hon blir bra omhändertagen och är trots allt vid rätt så skapligt humör.
Jag fick i fredags låna en bil av jobbet så jag kunde åka hem. Hälsade på henne igår, och ska åka dit i eftermiddag också...
Känns som om jag haft nog med otur nu för ett bra tag framöver! Får se hur mycket bloggande det blir framöver också...

Eländes elände...

image71

Blev påkörd när jag stod parkerad i vägrenen...  Det var ett gammalt par som körde rakt in i mig... på en raksträcka som är ca 1,5-2 km lång... i ca 60 km/h. Damen i passagerarsätet klagade över bröst- och nacksmärtor så ambulans och räddningstjänst tillkallades. Tur att Kita satt hos mig brevid vägen och fikade, annars hade det gått illa för henne! Bilen blir nog inlöst tror de på verkstaden...

"De va fint väder..."

Dagarna närmar sig påsk nu... jag kan liksom känna det i kroppen. Piggare på mornarna och mera driv på dagarna. Idag var jag iväg till Ljusdals Naturbruksgymnasium och pratade med KY-klassen om vidareutbildningar inom skogen... det var roligt, de verkade intresserade och var duktiga på att lyssna.

Våren smyger sig då och då nu på dagarna... Idag kunde vi sitta ute i solen på fikarasten och ha det härligt. Kita ville givetvis helst krypa in i mig, men hon fick nöja sig med att ligga i knät ett tag. ( Inte allt för länge då det inte är så värst skönt att ha 25 kg jämthund i knät).

Längtar till påsk nu!

image70

Flashback...

Det känns som att vara student igen, fattig och uttråkad! Servade bilen för några veckor sedan, så nu är jag pank... tur att det är löning på fredag!

Helt otroligt va dyrt det är att ha bil... måste se till att få tjänstebil. Så man slipper se vad det kostar... bara att lämna in på verkstan! Är snart dax för löneförhandling... får ta upp det då!


Fikarum...

image69
Hemsk arbetsmiljö man jobbar i va? Här ser ni ett av fikarummen...

Tribel...

image68

Bensinångor och dödslängtan...

I lördags var jag hemma i Jämtland för att umgås med P och L... lördagen var vigd åt skoteråkning i Stavre, Offerdal. Jag blev snart varse att jag skulle få åka på D:s skoter, ett muskelpaket på 800 cc!
Så med skidorna i luften i 100 knyck såg jag döden i vitögat många gånger innan vi var framme vid vår destination... där väntade en brasa och korvgrillning! Det var kul att få träffa V igen, hon är dock inte lika smidig som förra gången! =) Nedkomsten är planerad till den 13 april!
Kvällen gick i ölets tecken... trevligt sällskap med många glada skratt!

     

Yes...

Klarade omtentan på JÖK:en!!! GÖTT


Höga knälyft...

Igår var jag och praktikanten P och snitslade in en avverkning som jag köpte i höstas... Det var djup snö, ca 0,5 m på sina håll. Så vi fick oss ett rejält träningspass.
Efter att ha jobbat klart så tände vi en brasa och stekte lite mat och kokade kaffe! J och R slöt också upp runt elden... trevlig grej som man gör alldeles för sällan!

image64
Kita tyckte det vart kallt om rumpan så hon hoppade upp på J:s skoter och la sig.

Tappert gäng...

image63
Läroverkets Jaktlag på stafettvasan. Farsan, Stefan, Bengt, Håkan och jag...

A-kassa bara för arbetande?

Idag hörde jag på radion att A-kassan skall sänkas för arbetslösa... Hur hänger detta ihop?
För någon månad sen fick jag ett fint litet tillägg på min faktura till Ledarna och deras A-kassa på 300 kr.

Vän av ordning ser ju här genast en liten bugg i kalkylen... mer in - mindre ut?! Borde inte de arbetslösa få ut mer istället? Är detta ett sätt för att försöka få tag på de långtidsarbetslösa? Jag är absolut ingen expert inom det här området... men det känns lite konstigt i maggropen!
Kanske har Reinfeldt och grabbarna bara slut på pengar i fikarumskassan?! Klart dom ska ha råd me semlor stackarna!

You tell me!

RSS 2.0