Skog´n...

Splitter-ny...

Idag har jag vart ute på ett köp som jag gjorde i höstas som körs nu... Måste ju kolla så dom sköter sig!
På bilden syns entreprenörens splitter-nya sködare, bara 3 dagar gammal...

Laddar inför VM i Åre...

Va tror ni?

"Krimen..."

Huvva! Je vorte klein ta utställninga i lördags... krimen som bare den! Å je som skull åk på snabber-skián igår. He får vänt tills ma é kry å sprek igen!
Nä je tror je går å lägg ma igen... Huvva!

Veckans i-landsproblem...

Mumma...
"Men!!! Måste det va så mycke grädde på semlan?"

Skoltankar och lottovinst...

X-jobb... Så länge som jag försummat mitt x-jobb!
Men nu är jag igång igen! Det krävdes bara ett regeringsbeslut om att lägga ner examensrätten på min utbildning... så om jag inte är klar före den sista mars är det kört!
Så nu blir det högväxeln som gäller!

Spelade Bingo Lotto i söndags, för första gången på många år! Och vann! =D
100 spänn rikare (eller egentligen bara 60 kr eftersom lotten kostade 40 kr) och 100 % gladare somnade jag som en uteliggare i en hotellsäng på söndagskvällen!
Ska nog börja spela varje söndag nu... är ju ändå inget på TV.

Jippi...

Bevare mig väl...

Igår var jag nere i Los för att jaga lite topp-fågel... Såg några orrtuppar som jag provsköt lite på, skulle nog ha skjutit in bössan innan jag gav mig iväg. Efter att ha korsat en stor myr kom på dessa spår... Vargspår! Huvva... Två stycken "grå" hade patrullerat i myrkanten endast några timmar före mig...

Huvva...


Årets första åk...

Igår var jag P och H i Järvsöbacken och åkte! Snacka om gött!
Det var riktigt skönt att få avreagera sig på skidorna och verkligen dra på utför Norr-backen... Synd bara att det var så mycke folk, men är det premiär så är det!

Längtar till Åre nu...

Klokare med åren...

"Man ska va rädd om det lilla man har kvar..."

Efter tjat från min ständigt oroliga moder och eget övervägande så gjorrde jag slag i saken och köpte mig en hjälm... = VUXENPOÄNG!!! Jag minns hur hjälmarna såg ut när man var liten... högblank och klotrund... dvs inte alls så snygga som dagens.

Den här mattsvarta hjälmen från Arnette levererades med ett par extra öronskydd med inbyggda högtalare till MP3-spelaren... så nu lär man väl måsta köpa sig en sån också. =/

Livförsäkring...

Neeeej...

Vaknade i morse av ett öronbedövande sus utanför mitt fönster... blåst och plusgrader... fy fan! Det ska bli kallt imorgon igen... hoppas det håller sig kallt sen! Vill ha snön kvar!

Jag är en dålig människa...

Nu är det klart... Jag föll för frestelsen...
Det var precis som om ägaren av Ljusdals Motor hade varit in på min blogg och läst om vad jag önskade mig... för när jag stod där och vred och vände på anoraken så kom han fram och sa:
- Du vet att du har 20 % rabatt på alla kläder va?!
Sen var det klart... 400 kr billigare blev det.
Så ni ser ju här vilken karaktär man har... men den är ju såååå snygg!


S-N-Ö...

Nu är den här... snön! Har varit hemma i Stugun under helgen och där har det snöat hela helgen. I lördags var jag, farsan, B, K-Å och J ute och jagade hare... fina drev men ingen jösse. Kan ju inte lyckas jämt!
På söndagen skulle jag och morsan åka skidor... dessa planer slogs snabbt sönder när vi vaknat och upptäkt att det snöat nästan en dm under natten. Så det blev en tur till momma istället. Där fick vi fika ( hemskt ovanligt! =P ) och sen blev det snöskottning för hela slanten... och ved skulle ju också köras in!
Det var skönt med en dag ute i snöyran... var länge sen nu!  Mer av den varan tack!

Ve åt á momma...

Sendrag i hövve...

Bad ass mthrfckr...

Längtar till att få spänna på mig antingen carvingskidorna eller snowboarden och kasta mig bekymmerslöst ner för en vit backe med puder till knäna... Huvva så gött de skull va!!!

Är så trött på den här så kallade vintern nu. Varje morgon är en kamp, det är som att ha sendrag i hövve och stelopererade leder varje gång man ska häva sig ur sängen...
Huvva... je tror je går å lägg mä!

Nice...

Schysst utsikt...
Hittade den här bilden på http://tobe.nu/ , hoppas dom inte blir sura för att jag snodde den till min blogg... =S
Hur som helst en asgrym bild!
( Kollar man noga ser man att föraren har en fruktansvärt snygg anorak på sig)

Döden i vitögat...

Så var ännu en helg över, en ganska händelserik helg för att va i Ljusdal faktiskt... I lördags var jag medbjuden som hundförare hos min kollega K. Kita fick inte tag i något annat än tjäder, däremot så trampade hon in en 3 cm lång kvist i höger farmtass sam jag fick operera ut med min multitång i skogen...
Hon haltade lite lätt på kvällen, men nu är det bra igen... en annan hade väl varit sjukskriven i två veckor efter en sån grej! =S

K:s hund skällde dessto bättre, och efter att en av K:s jaktkamrater stött älgen i ett försök att komma inom skotthåll (skrapigt före)... klev en fin kviga ut på vägen där jag passade.
Men eftersom vi endast skulle skjuta kalv så klarade hon sig undan med blotta förskräckelsen... ty hon fick ju se Döden i vitögat där på vägen!

På lördag kväll var jag bjuden till P och H på middag. Hade hemskt trevligt, iaf kändes det så när jag vaknade på söndagsmorgonen... Usch! Har mått bättre om jag säger så...
Så söndagen gick ut på att ta igen sömn och softa vid tv:n... Gött!

Idag har P börjat sin praktik här hos oss på jobbet, han ska vara här till och med maj... så det är en rejäl praktik!

Less....

Härligt...

Hit me snön nu för f-n! Sluta tjafsa nu!
Less jag blir...

Stjärnfall...

Såg ett stjärnfall igår när jag och Kita var ute på kvällspromenad... Och det verkade vara i en evighet...
Vanligtvis svischar det bara till... Men det här sträckte verkligen på sig...
Jag kom snabbt på en bra önskan... Får se om den slår in...
Jag hoppas verkligen det...

Dämpad lust...

Hat for dummies...
For och köpte den här snygga to be mössan istället... eller så länge ska man väl kanske säga. För om jag känner mig själv rätt så är jag nog snart ägare av nedstående plagg också... Bra karraktär man har va?!

Ha-begär...

Så snygg...

Vill ha!!!

Grymt snygg anorak från to be, såklart... Skulle sitta som en smäck påväg ner för backen på min carvingskidor eller på snowboarden. Surfa in på http://www.tobe.nu/ny/index_eng.asp och kolla in alla snygga kläder!

Mellandagar i Småland...

Så var man tillbaka i verkligheten då... Julledigheten har gått i jaktens och resandets tecken, på juldagen åkte jag och lillebror M ner till Långsjö i Småland för att jaga i fyra dagar.

Hur gick jakten då undrar ju då vän av ordning? Jo tack, väldigt bra för min del men sämre för lillebror...
Nedan ser ni mina byten från fyra dagars jakt....


      


Jaktåret 2006 blev ett lyckat år med många fina jakter. Speciellt för året var också att jag lyckades fälla alla byten med endast ett skott per byte... inte så illa pinkat tycker jag.

Resultat från jaktåret 2006:
2 st älgar
4 st rådjur
1 st hare
1 st tjäder
1 st räv

Gott Nytt Jaktår... // skogstokig

RSS 2.0