Imorn...

... börjar lodjursjakten! På söndag är jag bjuden på rävjakt...


Bygg inte ut GSM-nätet i Jämtland!!!


För snart kommer en ny GPS-pejl från Garmin som, enligt vad jag kan utläsa, inte är beroende av GSM-nätet. Garmin Astro heter modellen och har precis lancerats i USA.

Så bygg inte ut nätet... vill inte ha mottagning i jaktkojan! Det är så lungt och skönt där...
Ny GPS-pejl...
Foto: Garmins hemsida www.garmin.com

Ont i muskeln...

Igår gick årets Stafett-Vasa av stapeln... Jag och mina jaktkamrater var nere i Lima redan på söndagen och förberedde oss för den hårda prövningen. Men något som vi inte var förberedda på var de otroligt sönder-åkta spåren... Det var nästan bara snömodd under skidorna.

Fjolårets tid på 6:34 h fick inte se sig besegrat i år... årets tid hamnade på 7:24 h. Nästan en timme sämre än ifjol... Men huvudsaken är ju att  vi kom i mål! =)
Min egen insats då? Jag är förhållandevis nöjd med min insats, mina 19 km var tunga...men det var en skön känsla att få glida in på upploppsrakan i Mora och mottaga folkets jubel!!!
( Eller jaktlagets jubel iaf... )

Vill också passa på att gratulera grannlaget Gransjölandets Jaktlag som efter en jämn och tät strid slog oss med 14 minuter... Grattis!

På skidor som byfåne...

 
                   

Ett tag sen jag skrev nu... lovar att bättra mig. I helgen var jag hemma i Jämtland och tog det piano, skönt! Provade en gång till på juridiktentan på lördagen och åkte skidor på söndagen. Måste ju träna nu när det bara är några dagar kvar till Stafett-Vasan (se länk nedan)... Har äntligen blivit av med förkylningen så det kändes bra att kunna träna igen!

Veckan böjade bra med några fina affärer, ser bättre och bättre ut i resultatet nu... Igår tog jag ytterligare en långtur på "snabber"-skidorna... gick väl hyffsat. När jag kom in från skidturen såg jag att kvicksilvret hade ramlat ner till 19 grader, och därmed fick jag förklaringen till frosten i näsan...

Idag är det 26 gradrer kallt och blå-kupa... och i skrivandets stund sitter jag på kontoret och gruvar mig för att åka ut och kolla på en rotpost... huvva!

http://www.vasaloppet.se/wps/VasaCMS/generated/resources.Loppinfosektion/loppen/se/StafettVasan/sestafettvasanpresentation.html

Mötesmaraton...

Näe... fan dax å åka hem nu efter 12,5 h på jobbet och 43 mil i bil... Schleten ta´me´fan!!! Less på att sitta i möten nu... // skogstokig, me slok-öra

Alla-Hjärtans-Dag-Kram...

skogstokig i Åre

En riktigt lång alla-hjärtans-dag-kram till alla jag känner... // skogstokig

VM i Åre...

I fredags var jag och mina kamrater i Åre och såg på när super-Anja tog VM-guld i superkombinationen... Det var en helt obeskrivlig känsla att få stå i folkhavet och jubla fram Anja till seger. Hon är ta mej f-n bäst när det kommer till kritan ändå! Nu hoppas vi bara på att hon tar hem full pott i Åre även under nästa vecka!

Heja Anja!

Det var en riktigt lyckad helg även för oss som inte åkte skidor och vann guld... Vi hade en superkul helg med mycke öl och fest!

Anja gör "sälen"...
Anja gör "sälen" efter målgång...
När lill´pöjka blir stor...

I lördags var jag P och J ute och jagade hare... Förhållandena var urusla, storm och tö! Efter att ha tittat på lo-spår och grillat korv i två timmar upptäckte vi att tiken hade en hare på benen!
Så ut med bössorna...
P gick in på en väg och kollade läget... då kom haren och studsade förbi på 15 meter. Men eftersom P inte är helt klar med jägarexamen så hade ju han ingen bössa! Så jag gick och ställde mig med honom istället...
Drevet gick i en stor contortaplantering... och verkade aldrig komma ut! Så jag och P gick in och ställde oss inne i den täta planteringen.
Drevet gick runt oss flera varv... P fick stå med min bössa ( uppsiktsjakt )... och rätt va det var så dök harpalten upp i en lucka.
Efter två skott och en dramatisk avlivning ( som jag fick göra ) var det ett faktum... P:s första hare låg där i snön!
Så nu vore det själva f-n om det P inte kunde få till jägarexamen lite snabbare!

Ä´ från Borglunda já

Reportage...

Bra bild va?

Förra torsdagen var bolagets egna tidning och hälsade på mig här i Ljusdal. Vi gjorde ett reportage om GIS och om oss här på kontoret... Idag fick jag bilderna från fotografen... Inte klokt vilka bilder dom kan ta, nästan så en annan framstår som trevlig och social. =)

RSS 2.0