Harjakt på Gransjölandet...

I söndags jagade vi hare i Gransjölandet i stormen... Ingen hare gick ner för räkning, men vi hade en trevlig dag och två fina drev. Tyvärr så förstörde blåsten väldigt mycket av spänningen i jakten. Jösse visade sig några gånger, en gång mellan bilarna vid lägerelden... se bild.


Rovdjursstövare efterlyses...

Har kommit på att jag skulle vilja ha en drivande rovdjursstövare av något slag... gärna en  blandning. Tror på kombinationen med en ställande hund, alltså Qajsa, och en drivande hund vid både björnjakt och lojakt.

Har ni några tips där ute? Nån som har nån parning på gång? Vore lämpligt att ta en valp till våren...

 


Skyttmobjörnen...

När tanterna på jobbet sa att de hade klappat storbjörnen från Skyttmon så slängde jag mig bokstavligen i bilen och for hem till skytten, som bor granne med morsan, för att se på skapelsen... Björnen vägde 302 kg levandevikt och hade endast kött i magsäcken. Han sköt björnen efter tre timmars ståndskall av en jämthundshane, den hunden härstammar från samma kennel som Qajsa kommer ifrån.
Och på tal om henne så var hon naturligtvis med och luktade på den store, hon visar inga tendenser till rädsla utan hon viftar bara på svansen och vill helst klättra på björnen. Duktig hund tycker husse!
Det luktar björn i skogen...


Sista björnen skjuten i Skyttmon...

Grattis till min gamla "dag-pappa" som sköt en björn igår i Skyttmon...

Läroverket på Gamla Teatern...

I fredags besökte vi i jaktlaget Gamla Teatern i Östersund för att rocka loss till Åsgård Session Band...
Och vilket ös det blev!!!

Kvällens höjdpunkt var förutom slagdängorna "Ungefär en halvmil ifrån Rissna" och "Viggen" när en av Lindqvistarna ställde sig vid microfonen och frågade ut i publiken: Är Läroverket här?

Gissa om vi jublade? Sen berättade han för alla när de var hos oss i somras och spelade på vår 60 års fest... =)

Här kommer lite bilder från en härlig kväll med gubbarna i laget!


Höst...

Jag är tillbaka... Efter en liten paus i bloggandet ska jag uppdatera er med lite bilder från veckorna som gått. Två jakthelger har gått sen sist, utan jaktlycka men med fina upplevelser ändå...
Jaktlaget har sen septemberveckan inriktat sig på enbart kalv, och det vet de flesta jägare att gör man så så får man ingenting... det är lagen om all jävlighet som bestämmer det! Hur som helsta så ligger vi så pass bra till ändå så det hela löser sig nog under oktober.

Här kommer några bilder från Läroverkets skogar...


Unkel R kom på sitt årliga aktbesök...


Hundföraren G får fika hos mig på pass 42...


"Björnhunn" sträcker ut på en rastningsrunda mellan såtarna...

Septemberveckan i Läroverket...

Veckan var god... så att säga. Bra älgtillgång och bra jakter. Laget fällde 8 vuxna och 2 kalvar på 6 dagars jakt...
Jag sköt en oxe på fredagen på pass... 263 kg slaktvikt.

Här kommer bilder...


Grillkväll på söndag...


Av med kostymen...


Cecilia Lind ekar över nejden...


Qajsa nosar på älg för första gången...


Sista färden...
Gransjölandsbjörnen...

I onsdags sköts en björn i Gransjölandet, vårt grannlag. Jag och Qajsa skyndade oss dit på kvällen för att få fota lite och kanske få lukta lite på björnen.

Qajsa visade väldigt bra egenskaper runt björnen... hon tvekade inte en sekund när hon gick fram till den, och sen slickade hon och nafsade frenetiskt. Jag hade svårigheter att få henne därifrån...

Husse är mäkta stolt!!!

Grattis till Gransjölandets Jaktlag och till skytten!
RSS 2.0