Tillökning?

Går i tankarna om att utöka min lilla familj med ytterligare en fyrbent sambo... Vecka 19 föds en kull med Tysk Jaktterrier, TJT, och jag står i kö på en tik. Hoppas verkligen att jag kommer ha möjlighet att ta valpen, om det blir nån dvs.

Planen är iaf att jag under våren ska bygga en hundgård här på jobbet, vilket skulle underlätta massor vid en ev tillökning. Och eftersom valpen kommer i början av maj så räknar jag med att våren/sommaren har anlänt även här uppe i norr... det har också stor betydelse då dressyr och motion underlättas betydligt om det är barmark.

Eftersom valpen då är född i mitten av mars så kommer den att vara 6 månader i september, vilket är perfekt! Då kan jag börja med enklare spår-övningar under hösten på fällda vilt, detta anser jag vara bra för spårnogrannheten.

Skulle va riktigt kul att få pröva en ny ras, och jag vet att om jag skaffar en TJT så kommer mina vänner att garantera mig många jakttillfällen!


image358
Liten men naggande god...

Invigning och surströmming...

I fredags hade vi invigning av fabriken här i Dorotea, det kom väldigt mycke folk och stämningen var på topp. På kvällen hade vi och de närmast sörjande festmiddag på hotellet, lite stelt som vanligt under middagen... men efter den så satte den yngre generationen sig i ett eget rum, och då blev det kul genast! =)
I lördags åt jag, P och L surströmming... gör-gött! A kom också och hälsade på med sina tveksamma vänner.
Söndagen bjöd på strålande solsken, så vi passade på att ta en fin tur efter skoterleden som går förbi där jag bor...

Här kommer pics...

Invigning...

Invigningsfest...

Lördag...

Söndagspromenad...

Kita...

Sol i snö...

Spindelgris...

Helgen spenderades i goda vänners lag i Borglunda... Lördagen bjöd på resultatlös jakt med dåligt skidföre och middag med tillbehör. Söndagen gav vackert väder och mys på Indalsälven framför en brasa...

Bra vallat Gunde!

Palms kojan

Solig kvist...

A myser i solen...

Vissa försökte...

Fyra bilder från 2007...

Copyright: skogstokig.blogg.se

 
 

Färg på tillvaron...

Idag häller vi i färg i maskineriet... eller en av maskinerna iaf. Ett halvårs byggande som mynnar ut i och med denna dag! Spännande värre!
Virket finns på plats och mer anländer i eftermiddag. Så nu kan jag snart börja koncentrera mig på mitt egentliga arbete, logistik och produktionsplanering... Ska väl inte säga att jag inte trivs med min roll som "spindel i nätet" i bygget, men det ska ändå bli kul med lite nya arbetsuppgifter.

Min tredje arbetsuppgift, rekrytering, har jag dock fått känna på under hela min anställning... mellan 1 och 3 personer ringer mig per vecka och söker arbete/praktik. Och då har jag inte räknat in de 60 personer som sökte tjänsterna som vi hade ute i höstas! Sjukt!
Men jag har iaf lärt mig att lyssna på vad de har att säga och att snällt men bestämt inte ge dem några allt för stora förhoppningar... Vilket kan va svårt ibland när det ringer arbetslösa och ensamstående föräldrar med taskig ekonomi.

Hur som helst! Igår fick jag äntligen hem min Planeth Earth-box... så nu blir det fina naturfilmer i HD-kvalitet på min LCD-TV en tid framöver! I love HD!

Och sen så tänkte jag skriva samma sak som min vän S... Kommentera mera!

Jakt jakt jakt...

I lördags var jag, lillebror, morbror S och B ute och jagade hare på Fugelsta-skogen... Tyvärr så blåste det allt för mycket och haren verkade inte vilja drivas... Så efter ett knackigt drev och lite kokkaffe så gav vi upp.

På söndagen tog jag ut finnspetsen Sara och for till Borglunda och P... Vinden hade börjat avta, och snö utlovades under dagen... så vi chansade på att vi skulle kunna få tag i någ stackars pippi iaf. Vi hade fel...
Efter att ha gått x antal km i snöigt väder och utan fågelkontakt, så bestämde vi oss för att fika lite vid "Hans vilkur"... nyfikade och glada jagade vi oss hemåt igen, med samma resultat som på vägen ut...

Det är det här som är tjusningen med jakt... ena gången går ingenting och andra gången så går det som på räls. Hur som helst så fick jag bra motion och det är ju inte fel hur man än ser på det! =)

På väg ut...

Kok-kaffe...

Sara och P vid

Korv e gott...

Sara är en riktig knähund...

Snö snö snö...

Fredag...

Härligt! Iof har den här veckan bara innehållit 3 arbetsdagar... men känslan av fredag infinner sig ändå! Och som vanligt så blir det Fredags-Pizza idag. ( En liten nystartad tradition som vi har här på jobbet... )

Idag åker jag hem till Stugun, och imorn blir det ev. harjakt med morbror S... men det är inte spikat än!

Trevlig helg på er där ute!

Veckans "Vill ha!"

Aimpoint Micro...
Ett nytt sikte till min Tikka... Har spanat in Aimpoints nya Micro, som är snuskigt liten!

Malm dubbelsäng...
Börjar bli trångt i min 90 centimeters säng... särkilt eftersom Kita numera anser att det är hennes.

Tysk Jaktterrier...

Jagade med en Tysk Jaktterrier i mellandagarna, och tyckte det var en himla rolig och bra hund.
Har länge velat ha en allround-hund... och det är den Tyska Jaktterriern i ett nötskal!
Får se... till sommarn kanske!

Julledigheten i bilder...

Fikapaus...

Lillebror...

Fälthare...

Samling vid elden...

Bokskog...

Pang...

Kosta Outlet...

Far och bror efter lyckat eftersök...

Nyårsafton i Aspåsböle...

Wii va kul!

Smällare...

RSS 2.0