"Tyst! Jag ser på TV..."

24 december 2006

Så var julafton här då med allt vad det innebär... Julen är den högtid på året då man ska vara tillsammans med familj och vänner, och det är jag också...
Men det är också den tiden på året då ensamheten verkligen gör sig påmind... Familj och vänner kanske ger känslan av tillhörighet... men inte känslan av att vara behövd...

All I want for Christmas is you...

Julhelgen...

Så står årets ångesthelg inför dörren... hårt bankande på dörren! Julafton blir som vanligt hemma i Jämtland tillsammans med familjen.

På juldagen sätter jag och brorsan oss i Skodan och kör ner till Småland.... där ska vi jaga rådjur och vildsvin i fyra dagar, sen åker vi hem igen lagom till nyårsafton.
Folk tycker nog att jag är dum i huvet som åker 100 mil för att jaga i fyra dagar... men sån är jag!

Face it!


Jag återkommer så fort jag kan med nya inlägg och förhoppningsvis  med en massa bilder från lyckade jakter... men tills dess!

God Jul och Gott Nytt År suckers!

Vinterland..?

Jag vet inte vad ni tycker, men visst ska det va snö i december?! Är så fruktansvärt less på den här vintern nu! Jag bor ju för f-n i Norrland för att jag vill ha ihopfrusna ögonfransar och köldskador på kinderna större delen av året!

Allt jag önskar mig till jul nu är snö till midjan och 10 grader kallt, inget annat... Får nog flytta till Svalbard om det ska fortsätta så här.

Hur som helst så är jag glad att en del av mina vänner har upptäckt kommentarfunktionen här på min blogg, det är alltid lika roligt att få veta att det man skriver här inte bara försvinner ut i cyber-rymden... Fortsätt kommentera, det inspirerar!


Gammal karta...

Jämtland...

Hittade den här gamla kartan över Jämtland på nätet... rätt kul att den är ritad med öster i nederkant och väster uppåt!

Män huvva va gla je blir...

Grattis D & V...

Igår ringde D och berättade att han ska bli pappa i april! Jätteroliga nyheter!
Så nu känner jag mig gammal som f-n, när ens kompisar skaffar barn menar jag...

Nu blir det nog fight mellan mig och P, som båda är födda i april, om vem som knodden kommer att döpas efter! För det var väl en pöjk beställd? =P

Hur som helst, för mig spelar det ingen roll om det blir en giraff... Det är ändå jättekul!

Snart farsa!!!

Glöm inte bort CPS nu bara! Då j-vlar! ;)

En dag i skogen...

Idag har jag vart ute i skogen hela dagen... nice! For hemifrån medans det fortfarande var mörkt och styrde min Skoda mot Hamra.
Väl nere i Hamra fick jag likt en testförare på TV parrera en älgskånk som låg mitt i den asfalterade vägen, mitt inne i byn! Glesbygds drama!!! Nån som kört slaktavfall på öppen släpvagn måntro..?

Gallringen som jag skulle kolla på är 50 ha stor, och för en okunnig så tar det ett antal timmar att både knata igenom och taxera för den delen... Så efter att ha gruvat sig i en lång kvart i den varma bilen så gav jag mig iväg ut, man vill ju komma hem nån gång också.
Efter 4 timmars strosande och mätande så var jag äntligen klar... dax för lunch, kalla makaroner och kall stekt falukorv... mums! Nu var det bara att åka till kontoret för att kalkylera... skönt att avsluta dagen inomhus, blir mörkt tidigt nu så nåt annat alternativ finns just inte.

Det blev en bra dag i skogen, fint väder och lagomt varmt, dvs +3 grader...

Skogstokig goes skogstroll...

Taggtråd...

Aj...

Så här gick det idag när jag var ute och letade reda på en rågång... aj aj! =(
Blodvite plus att mina favvobyxor gick sönder! Piss-taggtråd!

Det var ju en ganska självmarkerande rågång iaf... skadar dig om du försöker gå över den!

Rotpostmadness...

30 ha slutavverkning taxerad idag... imorn 56 ha gallring! Och fler ramlar in...

Suck!


Glesbygdskavajen in i 2000-talet...

Äntligen!
Nu har glesbygdskavajen äntligen fått ett nytt liv... to be från Östersund har tagit denna otroligt snygga replika. P & L hade med sig denna jacka, som jag beställt genom P, i lördags. Lovely!
Nu kan klassikern leva vidare... i nytt och coolare format!!!

Och JA! Den finns i orange också!

Upphottad klassiker...

Coola detaljer...

Ripa...

Äntligen så får jag besök...
P & L kommer ner och hälsar på på lördag, ska blir riktigt kul!
Har redan börjat förbereda maten, inte lätt att göra P nöjd nämligen... Blir väl nå kött kanske!
Sen så räknar jag med ett rikligt intag av "ripa"... och nån öl för att skölja ner med...


Ripa

                                                                       
"do do do do dodododo"

RSS 2.0