Mobilblogg från Dorotea...

79ae8660abd518ea24bd0ba4796b2409.png

 

Qajsa fick köpa Elsas specialdesignade signalsadel, som var för stor för henne. Så nu är hon lättare att få syn på i "salladen"...

Gul på höger och orange på vänster sida.

 


Risk för överladdning...

Jag är riktigt laddad... redan! Det är inte julafton jag pratar om och inte nyår heller, utan 1:a mars. Ni vet... lodjurspremiären!

Kommer föret vara bra? Kommer vi ha katter inne på marken? Kommer Qajsa intressera sig för kattjakt?

Vän av ordning undrar ju nu om jag förlorat allt vett som tänker jaga lo med en jämthund, men icke... Många katter är skjutna för just jämthundar och i kombinationen med en drivande hund tror jag på succé! Qajsa fick nosa lite i kattspår ifjol, men ingen större kraft är nerlagd på att prägla henne på just lo.
Däremot planerar jag att spåra lite med henne så fort det blir snö... avgörande är också om jag hittar kattspår såklart.

Tips om spår mottages alltså gärna! =)
 


Stjärt-trofé...

Igår tog jag "reda" på orren jag sköt i lördags. Bröstfiléerna åkte i frysen och lika så "skräet" som ska användas i mårdfällorna i vinter. Allt utom stjärtspegeln som jag tyckte såg så pass fin ut att jag bestämde mig för att göra en trofé av.

Jag har tidigare gjort en likadan trofé av en tjädertupp, men den var till slut så ful av alla flyttar så jag slängde den. Lyckas man bra så blir det en, i mitt tycke, mycket stilren trofé som inte tar allt för stor plats.
 


Coda följde mitt arbete med största uppmärksamhet...


En orre...

Vi blev utan rådjur i lördags. Två djur syntes till under dagen, men med tät sly som skydd.
Jag lyckades skjuta en orrtupp som satt i topp... orren flög in i en contortaplantering efter skottet och där hittade jag till slut fågeln död.

En kanondag i skogen avslutades med en trevlig kväll med öl och mat.

 


Så här hittade jag orren... på rygg.
 

Mr C är väldigt av grejen som hänger i vår carport.


Lördagens jakt...

Imorn ska jag och P jaga... det blir nog lite av varje men vi ska prova få ihjäl ett rådjur i alla fall. Ska blir riktigt kul att jaga lite med min barndomsvän P, vi har inte hunnit ut en enda gång under hela hösten så det är verkligen dax nu.

Efter jakten imorn åker vi hem till mig och äter mat och dricker öl...

Ser ut att kunna bli en höjdardag!


RSS 2.0