Impediment...

Undrar om maskinföraren skulle gnälla över framkomligheten här!?


Utrustad för eftersök...

I jaktlaget har vi en särkild eftersökshund, en borderterrier som endast går på spår... Problemet har vart att föraren har fullt upp med att läsa av hunden och dess arbete så han hinner inte skjuta om såna tillfällen ges. Tidigare har skytten själv gått med på eftersöken, men det är inget bra koncept då de oftast inte är lika "mobila" som oss hundförare.

Därför ville nu vår eftersökskille att jag skulle börja gå med som skytt vid eftersök. Framgent skall vi också träna med att ha Qajsa i koppel bakom borderterriern så vi kan släppa på en löshund snabbt om det skulle behövas...

För detta ändamål har jag nu införskaffat mig en eftersökslampa till Tikkan, beställde den från Hundföraren.se och den verkar vara väldigt prisvärd! Sjukt bra ljus!
Beställde också en varseltröja från ITAB, så man inte blir misstagen för en storoxe... ;-)
Min bössa är ju sen tidigare utrustad med snabbskjutande Aimpoint Micro, som är ett sikte som bara imponerar mer och mer på mig!

Förhoppningsvis så slipper jag slita ut dessa grejer... om man säger så!


        

R.I.P


Kita jagar nu i de sälla jaktmarkerna...

Hardrev och björnspår...

I torsdags och fredags var jag vägvisare på Stövar DM som gick i skogarna runt Rissna. Torsdagen bjöd på dåliga drev, men fredagen bjöd på ljuv musik!

På lördag och söndag jagade vi älg, en kalv och en oxe föll för våra kulor... Vi hade också haft celebert besök av en nalle som gått längs vägen vid kojan. Ca 13 cm breda fotstämplar...


41...

...unika besökare igår! Vilka är ni?


Snart är det vinter!

Kan inte vara långt borta nu...

Härligt!

En veckas jakt...

Så har en veckas jakt rusat förbi som en höststorm... Veckan började bra redan i lördags då jag fick skjuta en kalv på ståndskall för grannlagets hund, lite kul med tanke på att vi egentligen skulle börja på söndagen... men kalv är ju alltid tillåtet!
Veckan flöt på och på tisdagsmorgonen sköt jag en ko för Kita och Mir på fullt drev... Tack vare en inlånad Astro såg jag att jag skulle stå kvar precis där jag stod, rätt eller fel? Men det var ett kul hjälpmedel!

Efter torsdagen packade vi ihop och for hem med 3 vuxna och 3 kalvar i backen, ett ok resultat enligt mig!

Fredag fick bestå av lite jobb, tyvärr så måste man jobba ibland...

I lördags for jag, käringa och farsan iväg med Finnspetsen och Norrbottenspetsen till skogen... Superfin dag! Men tjädrarna lyste med sin frånvaro och orrarna var flockade och ställde mest bara till besvär för hundarna.

Söndag blev det vinterdäcksbyte och filmkväll hos P & L8...

Här kommer pics!


Kon och kalven stod ända ute i sjökanten...


Qajsa fick lukta på kon...
Eftersöksekipage... skytten, dvs jag, saknas på bilden!Ma råkes...

Nu fär je te skogs å jakt ätt stor ox´n...

Uppvaktad på jobbet...

Idag var jag i Laxviken och snitslade in en avverkning. Efter en bit så hörde jag en älg som gick och lockade... Tjuren gick rätt på mig och in på 30 meter innan han upptäckte vad som var fel. jag hann ta en bild, men den vart inge bra...
Tjuren hade ca 10 taggar, på bilden anar man kroppen av den till vänster om mitten.

Inte alla dagar man blir uppvaktad på jobbet! =P


Kass på att blogga...

... för tillfället iaf. Det pågår mkt nu i min lilla värld. Nyinflyttad "huspiga", jobb och stundande jakter tar upp stora delar av min vakna tid just nu.

Men jag återvänder snart igen med nya spännande och härliga bilder från mina äventyr i skog och mark.

På återseende // skogstokig


RSS 2.0