Så där ja...

Läst på Jägareförbundets hemsida:

I Jämtland har Naturvårdsverket beslutat om att 70 björnar får fällas vilket är en ökning med 30 björnar från i fjol.

Tilldelningen är i övriga landet;
Värmlands län 2 (+-0)
Dalarnas län 35 (+4)
Gävleborg 30 (+6)
Västernorrland 18 (+3)
Västerbotten 24 (+2)
Norrbotten 54 (+4)

Björnjakten inleds den 21 augusti.

None


Extra! Extra! Hösten på antågande...

Imorse var det +2 grader och frost på bilrutan... HÄRLIGT! Det betyder bara en sak! Att hösten snart är här! =D
Kalla mig fanatiker, I don´t care anyway!!!

Igår tog jag lite bilder på Qajsa som jag tänker skicka till uppfödaren. Var som vanligt ute på en bilrunda, och hittade tydliga bevis på björnarnas närvaro längs en skogsbilväg...


Vilken utställningsposé...


Hoppas på bärår...


Pappa björn var visst hungrig...


Tittut...

Plotthund...

Måste bara publicera en bild på den plotthund jag mötte på skogen igår under en av mina björnrundor. Han var nog ute på eget bevåg då han saknade halsband osv. Men han såg väldigt lycklig ut när han sträckte ut efter vägen i full galopp...

Tidigare hade Qajsa fått lukta på björnskit som låg i vägen, duktig vovve!


Helgbestyr...

Midsommar tillbringades som sig bör med P, L och lillebror i Läroverket. Vi hade trevligt med skytte och god mat... eventuellt fick vi varsin öl också på kvällen.

Börjar känna mig bekväm med det nya siktet nu, och är verkligen impad över hur fort man kan skjuta med det. Så för alla ni hundförare där ute... testa en Aimpoint Micro nångång om ni får chansen!

Här kommer det lite bilder... Tyvärr så medger inte blogg.se att man lägger upp egna filmer annars hade ni fått känna på lite skytte-action!

Rå styrka...

Att björnar är starka kanske de flesta redan förståt, men hur många har sett dess styrka i verkligheten... Idag hittade jag ett filmklipp på JJ:s hemsida där en björn just rivit ner en älg i ett dike.

Se klippet på denna länk...

Obs! Varning! Starka bilder... inget för mesar!


Stolt husse...

Igår var jag ute med ett gäng kunder från bla Skåne på en utlovad björnsafari. Och såklart så fick vi efter några mil syn på en mindre björn på ca 60 kg. En av gästerna hade en fin kamera med objektiv och fick till några fina bilder, jag skulle få dem när han lagt in dem på sin dator...

Vi stannade vid spåret och jag tog ut Qajsa som låg i bagaget i sin bur och sov... Vi letade upp spåret och hon snusade nyfiket och följde sen spåret en kortare sträcka med rikligt med beröm från husse.

Jag inbillar mig att om man spårar björn när hunden är valp så kan man ge den en positiv bild av björndoft... och detta kan då följa hunden genom hela livet. Det är en teori så god som någon... den som lever får se.


Ligger efter...

Jag erkänner... Jag har vart en dålig bloggare nu ett tag. Men det händer mkt nu... mer kan jag inte säga än! Lovar att berätta sen!

Postar lite bilder iaf... så ni blir nöjda!Front...


RSS 2.0