Adress: Skogen

Nu har vi, jag och sambon, snart härdat ut en hel vinter i vårt nya hem... i skogen. Eller härdat ut lät inge bra, vi har bott där en vinter helt enkelt.

Och vilken vinter sen, kyla och åter kyla. Passande nog så ligger Fugelsta högt över havet, och därför har vi undkommit den värsta kylan. 
Minst 10 grader varmare än i Stugun med omnejd har vi haft varje dag... alltid nåt!

Men nu är våren på gång, även om det inte känns just nu...

Lägger upp ett flygfoto över en somrig by i skogen...
 


Fugelsta


Isig pejl?

Hittade en till synes bra lösning på www.trampet.se. Ett skydd som täcker "klumpen" på Astrid och skyddar laddningsuttaget från snö och is. Bör även skydda avstängningsknappen, som är svår att komma åt när den är inkapslad i ett tjock lager is.

Med på köpet får man sitt telefonnummer insytt enligt nedan.
 


Rävjaktshelg...

Helgen har vart vigd åt rävjakt med hund. En jakt som tilltalar mig mycket.

Lördagsmorgonen började med ett rungande drev, där Mickel liksom hamiltonstövaren Max hade stora problem med snödjupet.
Emellertid så kunde räven utöka sitt försprång och vi bröt för fika.

Under fikapausen kollade svärfar in det konstgryt som han byggt för några år sedan nere i byn. Spår och legor tydde på att minst en räv låg i grytet. Vi slängde oss i bilen och for ner till byn för att släppa in jack russel terriern Ester.
Jag och Mattias blev utställda som skyttar snett framför grytet, de andra skyttarna stod placerade i en taktisk ring runt området.
Efter att Ester skällt på räven inne i grytet i ca 40 minuter så plockade hon upp av husse vid en tur ut ur grytgången. Och efter några minuter så tittade räven ut. Efter viss tvekan så la räven i högsta växeln och gjorde några skutt ut i snön. Mattias fick ett läge mellan några stammar och sköt, räven vinklade upp sig med bredsidan mot mig och jag lät skottet gå. Räven tumlade runt och det blev lugnt.

Ester skickades in ännu en gång för att säkerställa att inga fler rävar låg inne.

Räven ska vi flå och sätta på tana vid tillfälle.

Söndagen bjöd på strålande solsken och perfekt temperatur. Tyvärr gjorde snödjupet jakt alltför svår och vi nöjde oss med kaffekokning och Bullens pilsnerkorv.

Superkul jakthelg där jag verkligen fick mersmak på grytjakt.

Här kommer pics.


 

Bullens... can´t hunt without it!
 

Ester ruskar Mickel efter väl utfört arbete...
 

En stadig rävhane...
 

Samarbete...
 

Man kan ju förstå att det var jobbigt för Max...
 

Jaktarrangören, (svärfar), till vänster och hundföraren Stellan till höger...


Upplev jakten igen...

Med dagens utrustning är det ingen konst att få uppleva en lyckad jakt om och om igen... Att filma jakten är ett sätt som jag ännu inte provat, men Garmin Astro erbjuder en annan lösning.
Genom att ladda in spår och waypoints till datorn, och sen synka ihop allt detta med Google Earth så får du en förstklassig översikt på din jakt.

Nedan ser ni den waypoint som jag la in där jag sköt Qajsas första älg i höstas... tyvärr så misslyckades jag men spåret, men jag lär mig nog.
 


Björnfloberget från ovan...


Kallhelvete!

Nu är jag riktigt less på kylan. Normalt gillar jag när det är riktig vinter, men när kylan går ner mot -30 då är det inte roligt längre.
Helgens jakt spoilerades av kylan... så jag och svärfar fick underhålla oss med hundpromenader och spårspaning. Sambon har legat i dunder-förkylning hela helgen, så jag nu håller jag tummarna för att jag slipper den samma.

Till helgen blir det eventuellt jakt med rävstövare och terriers, men allt hänger på kylan. Kallare än -15 är inte bra för varken folk eller hundar.
 


Svärfar kollar snödjupet inför stundande hundjakter... Bara till knäna.
 

Qajsa och Coda fick nosa på ny viltart i helgen. Min mård hade nu torkat klart...
Den kommer att få pryda mitt kontor tillsammans med orrstjärten.


RSS 2.0