Rovdjursstövare efterlyses...

Har kommit på att jag skulle vilja ha en drivande rovdjursstövare av något slag... gärna en  blandning. Tror på kombinationen med en ställande hund, alltså Qajsa, och en drivande hund vid både björnjakt och lojakt.

Har ni några tips där ute? Nån som har nån parning på gång? Vore lämpligt att ta en valp till våren...

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Beagle?

2008-09-29 @ 17:29:30
Postat av: sparris

De finns många att välja bland, plott, coon, finsk, ryss, eller varför inte en halvstövare. beror ju mycke på föräldrar och vad dom blir van från valp hur dom blir på rovvilt.

Kan säga att jag är inne på samma linje men stövarn verkar lite för skeptisk på björn än så länge men ja ska försöka träna honom ett år till å se om han vaxer till sig mentalt. Lodjur verkar han inte ha nå bekymmer me alls...

2008-09-29 @ 21:28:13
URL: http://jaktarblogg.blogspot.com/
Postat av: Sofi H

jaså det har du minsann kommit på?

Jag råder dig nog att tagga ner en smula ;)

2008-09-29 @ 22:13:35
URL: http://sofih.blogg.se/
Postat av: UR

Polaren hade en drever som jagade lo för allt vad hans korta ben orkade. Denne drever jagar numera i de sälla jaktmarkerna.Det hade varit rätt intressant att prova med en smålandsstövare för lo och björn. Den äldre stammens smålandstövare borde funka. Har en bekant vars smålandsstövare jagar hare, räv och gris. Ståndskall på gris i över timmen.. :DMen iofs.. att chansa kan ju bli fel.. Kolla om inte Ackers har ngt kul på gång?

2008-09-30 @ 20:15:44
URL: http://jaktomat.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0